Če bi imela notranje žaluzije, bi bilo vse mnogo lažje

Ponovno razmišljam o tem, da bi bilo bolje, da bi si omislila notranje žaluzije, ker bodo bolj praktične. Zadnjič sem pozabila iz pralnega stroka vzeti tekstilne zavese, ki so edino senčilo na naših oknih. Ko sem prišla domov in sem prižgala luč, sem pa videla, da sem praktično izložba za vse sosede. Pred sem se preoblekla se morala iz pralnega stroja vzeti zavese in jih namestiti na okna, da sem imela nazaj svojo privatnost. Takrat sem ponovno pomislila na to, kako bi bilo dobro, če bi imela notranje žaluzije, da se mi ne bi bilo treba ukvarjati s tem, da moram imeti še ti v mislih, ko perem zavese. Najbolje bi bilo namreč, da niti ne bi bilo treba zavese prati. 

Če bi imela notranje žaluzije, bi bilo vse mnogo lažje

Zato me vedno bolj mika, da bi namestila notranje žaluzije, ker vem, da ne bi imela prav nič dela s tem. Toliko, kot sem bila navdušena nad tekstilnimi sem sedaj vedno manj navdušena. Uživam le še pozimi, ker daje prijetno toplino stanovanju, v ostalem času mi je pa popolnoma odveč. Brez težav bi lahko naredila tako, da letošnjo zimo pustim vse, kot je, in se do pomladi odločim za nakup žaluzij. Do takrat imam ravno dovolj časa, da izberem notranje žaluzije, ter se dogovorim za termin izvedbe. April bo zelo hitro tukaj, kar pomeni, da bom morda še dvakrat oprala zavese potem, bom pa končno imela doživljenski mir s pranjem zaves. Razen, če, me bo čez ne vem, koliko let zopet zamikalo, da bi kupila tekstilne zavese in se bom na lastno odgovornost odločila, da bom zopet imela ta opravek v življenju. 

Mislim, da bi tako najbolje za zdaj. Res nimam več potrpljenja s pranjem zaves in tale izkušnja je bila vsekakor kaplja čez rov. Ura je bila namreč enajst zvečer, kosem prišla domov in res sem si želela le še to, da mi kakšne notranje žaluzije, zastrejo okna, ne pa obešanje zaves.