Delo v kavarni medtem, ko plise senčila delajo prijetno senco

Stopila sem v kavarno in si izbrala mizo, ki so jo senčila plise senčila in je bila še med redkimi prosta. Iz torbe sem vzela prenosnik, ker sem imela kar nekaj dela še za urediti, preden lahko popolnoma zaključim z današnjim delom. Ker so plise senčila zelo dobro senčila mizo, na srečo nisem imela težav s tem, da ne bi dobro videla v ekran, sem lahko z delom nadaljevala zelo hitro.

Nekaj trenutkov po tem, ko sem si vse pripravila, je prišla natakarica in lahko sem naročila svoj zeleni čaj. Danes sem spila že toliko kav, da ne bi zmogla še ene. Kadarkoli spijem več kot dve kavi se po vsaki naslednji, le še tresem, nekega bolj zbujenega občutka pa nimam več. Sonce je bilo danes res močno in plise senčila so bila več kot dobrodošla v tek kavarni. Če bo vse po sreči, bom vse delo zaključila v roku ene ure. 

Minilo je dobrih pet minut, in na moji mizi je bi naročeni zeleni čaj. Poleg tega sem prejela še med, ker se mi je zazdelo, da bom potrebovala bolj sladek okus čaja. Ko je bil čaj pripravljen, sem vanj dodala najprej nekaj kock ledu, nato pa še med. Po prvem požirku sem vedela, da je to točno to, kar sem potrebovala. Nadaljevala sem z delom v svojem izbranem kotičku in bila neizmerno srečna, da so bila tam plise senčila, saj so mi omogočila, da zelo dobro vidim ekran. 

Dobro uro in pol kasneje sem zaključila delo, čaj sem že zdavnaj spila in lahko sem pospravila prenosnik nazaj v torbo, ter prosila natakarico za račun. Ko sem plačala račun, sem se počasi odpravila iz kavarne. Skoraj sem pozabila torbo s prenosnikom, vendar me je natakarica takoj opozorila na to. Ko sem stopila iz kavarne, sem čisto pozabila, kako svetlo je zunaj, saj so plise senčila popolnoma zasenčila vso svetlobo, ki je bila zunaj.

Dodaj odgovor