Kako deluje hipnoterapija in pri katerih težavah se je izkazala za zelo učinkovito?

Mnogi so še vedno mnenja, da je hipnoza zgolj trik, ki se uporablja bolj za zabavo. Vendar se je izkazalo, da je lahko učinkovito sredstvo tudi pri lajšanju in odpravljanju številnih zdravstvenih težav. Temu pravimo hipnoterapija, ki jo mora opravljati usposobljen strokovnjak.

Pri hipnoterapiji nam hipnoterapevt pomaga vstopiti v stanje, ki je podobno transu, na ta način pa doseže našo globoko sprostitev. Na ta način nam hipnoterapija pomaga, da dosežemo globoko podzavest, ki je ključ do tega, da lahko spremenimo naše vedenje in fizično stanje.

 

S hipnoterapijo spreminjamo našo podzavest

Kadar se na primer bojimo letenja, je to zapisano v naši podzavesti. Zato je takšna težava težko rešljiva, dokler ne spremenimo naše podzavesti. Ta je globoko zakoreninjena v nas, zato je hipnoterapija v takšnih primerih izjemno učinkovita. A je potrebno vedeti, da jo mora opravljati usposobljen strokovnjak.

Začetni del hipnoterapije je namenjen vzpostavitvi dobrega odnosa med hipnoterapevtom in pacientom. Pomembno je, da se počutimo sproščeno, hipnoterapevt pa bo s postavljanjem različnih vprašanj skušal ugotoviti našo miselnost in osebnost. Temu sledi hipnoterapija, s katero nas glas terapevta pripelje v stanje globoke podzavesti. Na tej stopnji se pogovorimo o stvareh, ki nas bremenijo in ki jih skušamo spremeniti.

Kako deluje hipnoterapija in pri katerih težavah se je izkazala za zelo učinkovito?

 

Kdaj uporabljati hipnoterapijo?

Različne vrste hipnoz so uporabljale že starodavne civilizacije. Do danes pa so jo znanstveniki razvili do te mere, da se hipnoterapija uporablja za lajšanje številnih bolezenskih stanj. Kar nekaj dokazov obstaja, da ljudem z resnimi boleznimi pomaga pri spopadanju z bolečino, stresom in tesnobo.

Na ta način je spopadanje z boleznijo veliko lažje, zaradi česar so možnosti ozdravitve veliko večje. Pomembno je, da se hipnoterapija lahko uporablja samostojno ali skupaj s predpisanimi zdravili proti bolečini. Hipnoterapijo pa mnogi ljudje uporabljajo tudi za reševanje vsakodnevnih težav in lažje soočanje z vsakodnevnim stresom.