Premični odri so nekaj, na kar ne polniš takoj

Premični odri so nekaj, na kar ne polniš takoj

S fantom sva se kar nekaj časa nazaj odločila, da bi rada si sezidala hišo. Še predno sva začela s tem procesom, sva si seveda zastavila nek plan, da kasneje ne bi prišlo do kakršnihkoli problemov. Fant je želel pokriti čim več stvari. Še predno pride do gradnje, ker nikoli ne veš, kdaj lahko pride do zapletov, ki so popolnoma nepotrebni. Skrbelo ga je tudi za nepotrebno kreganje med nama, saj je vedel, da bova verjetno imela drugačne interese. Zato sva se odločila, da bova že kar takoj naredila plan, da kasneje ne pride do raznega prepiranja, saj bova imela že vse na papirjih in se bova odločala skupaj.

So pa bile seveda tudi stvari, na katere sploh nisva pomislila. Nekdo nama je omenil premični odri. Najprej sploh nisem vedela, kaj so premični odri, ampak ko pogledaš na spletu, ti je tako jasno. Nisva vedela, da bova to sploh potrebovala. Vedela sva samo, da bi rada čim več hiše naredila sama. Potem pa je prišel fant od sestre, ki se ukvarja z gradnjo in nama dal premične odre. Premični odri so bili nekaj, s čimer je on delal in nama pomagal pri gradnji hiše. Bil je zelo prijazen, da nama je posodil kar nekaj teh odrov in premični odri so bili razlog, da smo hišo kar hitro postavili.

Premični odri so prišli prav predvsem pri fasadi in strehi. Če ne bi imeli premičnih odrov in bi imeli navadne lestve, bi to bilo seveda zelo bolj nevarno in pa trajalo bi dlje.

Je pa res, da to ni bila edina stvar, na katero sploh nisva pomislila. Dobro je da imava zelo dobro družino in zelo dobre prijatelje, ki so nama tudi pomagali pri temu načrtu. Nekateri, ki so že zidali hiše in že imajo s tem izkušnje, so nama povedali, na kaj je treba biti pozoren. Bile so določene stvari, na katere dejansko sploh nisva pomislila in hvala bogu, da so to slišala. Če tega ne bi slišala, bi vmes gradnje prišlo lahko tudi do raznih problemov ali poškodb.