Študentski boni potešujejo lakoto študentom, saj lahko jedo po nizkih cenah oziroma brezplačno

Vsakemu študentu pripadajo študentski boni, s katerimi lahko študent prevzame hrano, za katero mora doplačati nekaj malo deleža, ponekod pa lahko prevzame hrano zastonj.  

Študent, si zrihta študentske bone, na začetku študija v študentskem kampusu. To stori z nalaganjem aplikacije, kamor se mu na začetku, ob prvi validaciji naloži 20 bonov, katere lahko porabi kadar želi, vsak dan med 7h in 22h. Če v mesecu ne porabi vseh 20 študentskih bonov, se mu prepišejo v naslednji mesec, nakar dobi dodatnih 20 bonov. Tako, da študent vsak mesec študija pridobi 20 študentskih bonov. 

Študentske bone lahko koristi v restavracijah, ki omogočajo bone, ter imajo temu primeren validator. Ko študent naroči hrano, z mobilnim telefonom pokliče številko 1808, ali pa to stori z aplikacijo, in nato prisloni telefon na validator, dokler le ta ne sprejme bona in identificira študenta. Nato pokažemo osebni dokument, s čemer dokažemo identiteto. 

Študentski boni potešujejo lakoto študentom, saj lahko jedo po nizkih cenah oziroma brezplačno

Študentski boni imajo vrednost 3h evrov, kar pomeni, da hrano, pod vrednostjo 3h evrov dobimo zastonj, hrano, ki stane nad tremi evri pa doplačamo. Poleg posamezne hrane, pa ponekod študentu pripada tudi obrok poleg naročene hrane, kar obsega juho ter solato po izbiri. 

Študentske bone pa sprejema čedalje več restavracij in »fast food« restavracij, tako da so dostopni že po vsej Sloveniji. Prav tako večino fakultet že sprejema študentske bone v lastni menzi fakultete. V kolikor fakulteta nima menze, pa se v bližnji okolici nahaja kakšna restavracija z le temi Študentskimi boni.  

Študentski boni ti pripadajo do konca študija, torej dokler imamo veljavno študentsko izkaznico ter status študenta. Študentske bone si pa po novem zakonu, po prvi validaciji, v naslednjem študijskem letu, lahko aktiviramo kar sami.