Na kakšen način se lahko izjemno učinkovito čistijo žlebovi

Žlebovi krasijo prav vsak objekt in seveda še zdaleč niso namenjeni zgolj za popestritev videza. Njihova primarna naloga je, da preusmerjajo vodo, ki nastane zaradi padavin. Če za njihovo vzdrževanje ne poskrbimo dovolj dobro, so lahko posledice zelo resne. Voda na primer teče po fasadi, s tem pa je lahko narejeno kar precej škode.

Na kakšen način se lahko izjemno učinkovito čistijo žlebovi

Najbolje je, da se žlebovi temeljito pregledajo in očistijo vsaj dvakrat na leto. To lahko storite kar sami. Če pa se morda bojite višine ali pa so žlebovi postavljeni na precej nedostopni lokaciji, lahko pokličete strokovnjake, ki se s čiščenem žlebov in podobnih sistemov tudi profesionalno ukvarjajo. V tem primeru boste zagotovo poskrbeli za daleč najbolj učinkovito čiščenje, storitev pa je cenovno povsem dostopna.

 

Kako se pravilno lotiti čiščenja žleba

Če boste žlebove čistili sami, za takšno opravilo skorajda nujno potrebujete primerno lestev. Najbolje je, da jo postavite na sredo vsakega žleba, saj boste imeli tako daleč najboljši pregled. Videli boste, kje se je nabrala umazanija oziroma kje so žlebovi zamašeni. Večji del opravila lahko opravite kar na roke.

Ob tem pa vam lahko zelo dobro koristijo tudi posebne vrtne cevi. Kljub vsemu boste morali nekoliko večje kose umazanije še vedno iz žleba pobrati kar z roko, ki jo primerno zaščitite z ustrezno rokavico.

 

Kakšna je cena za profesionalno čiščenje žlebov

Omenili smo, da se lahko žlebovi čistijo tudi s pomočjo obrtnikov, ki se s to dejavnostjo ukvarjajo profesionalno. Najdete jih lahko na spletu, ker na svojih straneh po dostopnih cenah ponujajo tovrstno storitev. Na dom jih povabite vsaj dvakrat na leto.

Za čiščenje oziroma za odmaševanje sistemov, kot so žlebovi, boste v povprečju odšteli približno 80 evrov. Pazite pa na to, da se končna cena za čiščenje lahko razlikuje tudi od tega, ali bodo strokovnjaki za vas očistili vertikalni ali horizontalni žleb.