Neprimerno čiščenje odtoka kuhinje lahko vodi tudi v izredna čiščenja

Samo enkrat se mi je zgodilo to, da sem za več kot pol leta pozabila narediti čiščenje odtoka kuhinje in nikoli več. Tako, kot se je odtok takrat zamašil, si res ne želim, da bi se kadarkoli spet zmašil. Več, kot enkrat sme morala uporabiti čistilo, da se je končno čiščenje odtoka kuhinje lahko zaključilo. Od takrat naprej se čiščenje naredi najkasneje na dva meseca, ker res nimam niti ene najmanjše želje po tem, da bi bila zgodba podobna, kot je bila.

Včasih čas res zelo hitro beži in mi, kakšna stvar na tak način spolzi iz obveznosti, kar je kar precej nadležno. Ampak minama kaj. Na srečo vseeno takšne situacije niso prepogoste in se vseeno lahko zelo hitro uredijo. Če bi se pa bolj pogosto dogajalo potem, bi morala pa nekaj drugače urediti. Ampak na srečo ni tako hudo še za zdaj. Le tisto čiščenje odtoka kuhinje je šlo nekam popolnoma po svoje, kar mi ni bilo najbolj všeč. Ker je bilo pa na srečo rešljivo, me pa nekako ni kaj preveč zmotilo.

Sedaj, ko je čiščenje odtoka kuhinje spet malce bolj po kontrolo, se lahko na srečo oddahne, ker vem, da je skoraj nemogoče, da se karkoli takšnega ponovno naredi. Predvsem zato, ker imam opomnike nastavljene na vsak mesec in ker imam poseben seznam, kjer si beležim, kdaj je bilo čiščenje odtoka kuhinje resnično narejeno. To je namreč edini način, da sem prepričana, da se mi kaj podobnega z odtokom ne morem več pripetiti in sem rešena tega. In ta ta način vem tudi zelo dobro, da bo čiščenje odtoka kuhinje vedno pravi čas narejeno, da se še kaj hujšega kdaj ne zgodi. Takrat, ko je bilo izredno čiščenje odtoka kuhinje aktualno sem se res že malce ustrašila, da to ne bo šlo v pravo smer. 

Neprimerno čiščenje odtoka kuhinje lahko vodi tudi v izredna čiščenja