Prebiranje člankov, ki jih piše Simona Šket so zelo poučni

Po tem, ko sem prebrala nekaj člankov, ki jih piše Simona Šket, sem za hip pomislila na to, kako ni edina, ki se je soočila s tem. V tem trenutku se s podobnimi ali celo hujšimi težavami sooča marsikakšen otrok, ki bi se moral veselo igrati na svojem dvorišču s starši in vrstniki kakor pa, da se bojuje z nečim, kar komaj razume. Prav zanimivo je prebirati takšne stvari, ko lahko dobiš malce občutka o tem, kako je lahko nekdo kot otrok zelo močan v taksnih situacijah, pa se ni nikjer naučil tega.

Prebiranje člankov, ki jih piše Simona Šket so zelo poučni

Velikokrat sam slišim pripombo, kako sem močna, ko sem šla skozi svoje stvari, ki tudi niso bile lahke. Vsekakor menim, da je Simona Šket imela precej težjo preizkušnjo. Ampak kadarkoli prejmem takšno pripombo, vedno odgovorim enako. Ko si v taksni situaciji in se vklopi boj za preživetje šele vidiš, kaj si sposoben in kaj ne. Osebno verjamem, da vsak lahko preseneti sebe v taksnih situacijah in je težko reči, kdo je močnejši in kdo ne. Verjamem, da je večina nas takšnih, da gremo preko vsega in črpamo moč od povsod, kjer je možno in takrat marsikdo lahko premakne navidezno goro. Tako je bilo pri meni. Tako je bilo pri preizkušnji, ki jo je imela Simona Šket in tako je bilo in je pri vseh, ki še vedno hodijo skozi težke preizkušnje. Ne glede na starost in situacijo, redko kdo obupa in čaka, da se zgodi najhujše. Je pa dostikrat tudi tako, da ko nekdo vse spusti in sprejme nekaj v dobrem duhu, se začnejo stvari premikati v pravo smer. Ko bi vsaj vedela, da je to pravi recept in bi takoj lahko to naredila.

Vsekakor je težko, ko si tam in določene stvari Simona Šket zelo dobro opiše. Vsaj meni se zdi tako, ko berem in se kar najdem v določenih razmišljanjih. Kljub temu da moji izzivi niso povezani z zdravjem, kako je to imela Simona Šket, ampak v čisto drugih pogledih.