Zanimanje za to kaj je elektroerozija ga je pripeljalo zelo daleč

Jan se je odločil, da bo elektroerozija nekaj, o čemer bo svoje znanje še poglobil. To je bila namreč tehnologija, ki ga je vedno fascinirala, in želel je izvedeti več o njej.

Ker je bil vztrajen študent, vedno radoveden in pripravljen na nove izzive to zanj ni predstavljalo večje ovire. S svojimi zbranimi predavanji, raziskovalnimi nalogami in eksperimentalnimi projekti je hitro pridobil nova znanja o tem za kaj vse je elektroerozija še koristna. Njegova želja je bila postati strokovnjak na tem področju. Vedno so ga zanimale posebne obdelave kovin in zato je bila ta tista, ki ga je najbolj pritegnila. 

Zanimanje za to kaj je elektroerozija ga je pripeljalo zelo daleč

Med študijem je Jan pridobil vpogled v različne tehnike, ki jih elektroerozija ima in spoznal različne vrste strojev in njihove aplikacije v industriji. Na laboratorijskih vajah je imel priložnost delati z elektroerozijskimi stroji in opazovati, kako se kovinski deli oblikujejo in režejo z uporabo električnega izpusta. Vse to je seveda vplivalo, da ga elektroerozija iz dneva v dan bolj zanimala.

Njegovo navdušenje nad tam kaj elektroerozija omogoča, je raslo iz dneva v dan. Jan je spoznal, da ima ta tehnologija ogromen potencial v industriji, zlasti pri izdelavi kompleksnih in natančnih delov. Videl je, kako omogoča izdelavo izdelkov, ki so drugače skoraj nemogoči za oblikovanje.

Jan tudi sam raziskoval to tehniko, ko je imel priložnost. S svojim mentorjem je izvajal eksperimente, preizkušal nove metode in razvijal inovativne pristope k temu postopku. Vse ga je namreč tako zelo zanimalo, da se je kolikor se je, lahko ukvarjal z raziskovanjem te metode.

V dobrem letu je osvojil ogromno znanja na tem področju in še vedno je videl zelo veliko potenciala, kako se lahko elektroerozija uporabi in kako še lahko razvije to znanje. Ne le v teoriji, temveč tudi v praksi. Na ta način je elektroerozija postala, zelo velik del njegove posloven poti, saj je prispel zelo daleč vsem znanjem o tem.